آموزش کاشت گوجی بری (GOJİ BERRY)

ساخت وبلاگ

گوجی بری چیست ؟

کشت گیاه مثمر گوجی بری در آسیا سابقه ۱۹۰۰ ساله دارد و یکی از مواد مهم در طب سنتی چین به شمار می رود.
این گیاه هم اکنون در قاره آمریکا از جمله کشور آمریکا و برزیل به عنوان نوعی گیاه دارویی ضد سرطان مورد استفاده قرار می گیرد .
گوجی بری، نخستین بار توسط یک محقق که در زمینه زندگی جامعه باستان تحقیق می کرد در یک منطفه از هیمالیا کشف شد. این محقق در مسیر پژوهش هایش متوجه شد که برخی از اعضای جوامع باستان در منطقه هیمالیا علاوه بر سلامت کامل جسمی، طول عمری بیش از ۱۰۰ سال داشتند و در تحقیقاتش یکی از عوامل مهم در این زمینه را مصرف گوجی بری دانست.
گوجه بری دارای غنی ترین منبع مواد غذایی در بین میوه ها از جمله خانواده 'بری' ها یا تمشک هاست.
این میوه کمیاب و گران قیمت در سال های اخیر در کشورهای غربی معرفی شده است و در حال ورود به بازار تجارت اروپا و آمریکا به عنوان یکی از باارزش ترین گیاهان دارویی و اکسیر جوانی و سلامتی است

. پژوهش های صورت گرفته در آمریکا نشان داده است که گوجی بری دارای بالاترین سطح آنتی اکسیدان در بین میوه هاست و به همین دلیل هم موجب کاهش رشد و عدم پیشرفت سلول های سرطانی و کاهش عوارض شیمی درمانی و مانع تشکیل تومور و رشد آن می شود.


اگر چه گوجه بری به تازگی وارد عرصه کشاورزی مازندران شده است تا در ایران معرفی و مصرف شود، اما گونه هایی از خانواده این گیاه مانند زغال اخته و تمشک به صورت بومی در ایران وجود دارد.

هم اکنون شرکتی با نام شرکت توسعه بری در ایران در زمینه تولید و واردات نهال و میوه بیش از ۱۵۴ گونه بری که دارای ارزش اقتصادی بالایی است، در حال فعالیت است.

گوجی بری، میوه ای خاص است که طعم شیرینی دارد و خشک شده آن مانند کشمش است . گوجی بری به صورت تازه، خشکبار، آب میوه و عصاره مصرف می شود. علاوه بر میوه ، برگ های این گیاه هم به عنوان دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد.
تنظیم قند خون از جمله برای افراد دیابتی، تامین ۱۸۰ درصد از ویتامین ' آ ' مورد نیاز روزانه و جلوگیری از بیماری چشم دژنراسیون ماکولا، منبع سرشار آهن و اسید فولیک (۱۵ برابر اسفناج) حاوی ۲۱ ماده معدنی از جمله روی ، کلسیم، ژرمانیوم، سلیوم و فسفر از جمله خواص میوه و دمنوش گیاه گوجی بری است.

گوجی بری یا قورد اوزومو (GOJİ BERRY

از لحاظ بیولوژیکی گوجی بری درختی است که بسرعت رشد کرده و میوه میدهد.

گوجی بری از دو را تکثیر میشود: یکی از راه بذر دومی نیز با قلمه زدن. ازدیاد از راه کشت بافت نیز صورت میگیرد، اما این روش دارای سختی های خاص خود و دارای هزینه بالا میباشد بخاطر همین در این مورد بحث نخواهیم کرد.

خب بریم به کاشت گوجی بری از طریق بذر:

بذرهای گوجی بری رو در داخل ظرفی که آب دارد میریزیم و تقریبا حدود 3-4 ساعت منتظر میمانیم.

بذرها رو میتونیم داخل سینی نشا و یا لیوان یک بار مصرف بکاریم. خاک مون هم بهتره که ترکیبی از پیت ماوس، کوکوپیت و پرلیت باشد و یا مخلوطی از پیت ماوس و کوکوپیت.

بعد اینکه خاکمون رو داخل سینی نشا یا لیوان و یا گلدان ریختیم آبیاری میکنیم سپس بذرها را بعد از 3-4 ساعت از آب خارج کرده و به آرامی روی خاک گذاشته و آرام فشار میدهیم تا بذر با خاک تماس پیدا کند. سپس روی بذر را به اندازه چند میلیمتر خاک میریزیم و سپس با اسپری خاک روی بذر را نم میکنیم.

برای اینکه رطوبت خاک زود از دست نره روی بسترمون رو با مثلا نایلون شفاف میپوشانیم تا از تبخیر آب جلوگیری شود. در ضمن هر موقع دیدیم خاک رطوبت خود رو از دست داده آنموقع با اسپری نم میکنیم. در ضمن به محض جوانه زدن پوشش نایلونی را برمیداریم.

محیطمان باید روشن ولی بدور از نور مستقیم آفتاب و همچنین درجه حرارت محیط در حدود 20 الی 25 درجه سانتی گراد باشد. در چنین شرایطی 7 تا 10 روز شاید هم بیشتر طول بکشد تا بذرها جوانه بزنند.

موقعی که بذرها جوانه زدند و دارای 2 تا 3 برگ حقیقی شدند باید نشا را به ظرف بزرگتری انتقال دهیم که باعث سرعت دهی به رشد نشا خواهد شد.

بعد از اینکه هوای بیرون خانه گرم شد و قد نشا به 10 سانتی متر رسید هر روز چند ساعت نشا را به محیط بیرونم برده و دوباره به داخل برمیگردانیم و این عمل باعث مقاوم سازی نشا ها میشود تا آرام آرام به دمای بیرون مقاوم شوند.

موقعی که نشاء ها به حدود 30 سانتی متر رسیدند سر نهال ها را با قیچی میزنیم تا رشد عرضی نهال ها تقویت شود. همچنین برای راست نگه داشتن نهال ها میتوانیم از یک میله چوبی استفاده کنیم بدین صورت که نهالمان را با یک ریسمان به چوب میبندیم در ضمن برای اینکه ریسمان آسیبی به نهال وارد نکند میتوانیم از نایلون استفاده کنیم

برای اینکه صاحب یک گوجی بری خوبی بشیم باید موقعی که قد نهالها به 60 سانتیمتری رسید دوباره سر آنها را با قیچی مخصوص باغبانی بزنیم ولی اینبار باید چند شاخه دراز را انتخاب و هرس کنیم در صورتی که هرس انجام نشود نهال به صورت تک شاخه رشد و منظره خوبی نخواهد داشت.

گوجی بری مشکل خاصی با انواع خاک ندارد و در هر خاکی رشد میکند اما خاکهایی که مقداری شنی و ماسه ای و غنی باشد رو بیشتر میپسنده.

گیاهان داروئی دشت مغان (خار گل مریم ) گانگال...
ما را در سایت گیاهان داروئی دشت مغان (خار گل مریم ) گانگال دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gizilmoghan بازدید : 167 تاريخ : جمعه 24 آذر 1396 ساعت: 23:37